Wandel Retraite in Nepal
maandag 19 oktober – zaterdag 7 november 2020

Wandel Retraite Nepal
  

“Net zoals een witte zomerwolk, in harmonie met hemel en aarde, vrijelijk zweeft in de blauwe lucht.
En van horizon naar horizon de adem van de sferen volgt. Op dezelfde manier geeft de pelgrim zich
over aan de adem van het grotere leven dat hem voorbij de verste horizon leidt naar een doel dat in
hem/haar al aanwezig is, hoewel nog verborgen voor zijn blik”

Lama Govinda

 
Een wandelretraite door de Himalaya in Nepal. Een prachtig en machtig gebergte.
Het wordt het dak van de wereld genoemd, woonplaats van de sneeuw, daar waar
de goden wonen.
Wandelen in de Himalaya is wandelen door een adembenemende schoonheid en een overweldigende natuur waar je stil van wordt. Het is ook een pelgrimage waarin je het vertrouwde achter je laat en het onbekende tegemoet treedt. Letterlijk en figuurlijk.
Een wandelretraite is een reis met jezelf, samen met andere reisgenoten. Stilte is leidraad tijdens het lopen. Daarnaast zijn er momenten van aandacht oefeningen en uitwisseling. 
 
‘Ik loop over wolkenpaden
Alleen
De dragers praten
Een kraai vliegt op’

De wandelretraite vindt plaats in de buurt van Numbur, een bergtop van 6959 meter in een gebied dat nog niet is ontdekt door vele toeristen. In totaal duurt de reis 20 dagen waarvan de wandeltocht dertien dagen duurt. We overnachten in tenten, waardoor we helemaal op onszelf zijn en in de natuur. Het is een prachtige reis door een oorspronkelijk gebied van Nepal, waar mensen nog op traditionele wijze leven. In het begin van de tocht lopen we langs akkers en dorpen waarna we door uitgestrekte oerbossen trekken. Het hoogste deel van deze tocht voert door een ongerepte bergwildernis aan de voet van steil oprijzende bergwanden. De meest afgelegen kampeerplek ligt verscholen in de schoot van Numbur, de imposante bijna 7000 meter hoogste top van de Shorong Himal.
Wij organiseren deze retraite in samenwerking met reisorganisatie Snowleopard.
Een beeld van de wandelretraite van ‘dag tot dag’ is te vinden in het PDF document onder ‘informatie en aanmelding’. 
Na de zomer is er een voorbereidingsbijeenkomst waarin we met elkaar kennis maken. 

Begeleiders
Naast een Nepalese gids en dragers bestaat de reisbegeleiding uit Dagmar Burmeister en Rob Veldhuizen.

Dagmar Burmeister
Dagmar Burmeister
“Als dochter van een Zwitserse moeder zit het lopen door de bergen in m’n bloed. Het liefst maak ik lange tochten, ver van de bewoonde wereld. Niet alleen geniet ik enorm van het lopen in de natuur, het helpt mij ook om meer opmerkzaam in het leven te staan. In mijn werkzame leven ben ik actief als huisartsopleider, mindfulness trainer en als retraitebegeleider in de Hof van Kairos. Ik creëer een veilige omgeving waarin deelnemers zich volledig kunnen richten op hun eigen innerlijke reis.”

Rob Veldhuizen
Rob Veldhuizen
“Ik hou van wandelen in de bergen. In dit landschap verstil ik en kom ik thuis in de natuur waar ik mij zo verbonden mee voel. Ik vind het inspirerend om samen met mensen buiten in de natuur te wandelen. Ik organiseer de wandel retraite en begeleidt samen met de gids de wandelingen. Van huis uit ben ik sociaal geograaf en ben werkzaam geweest in verschillende soorten onderwijs. Ik ben mede grondlegger van de Hof van Kairos en organiseer en begeleidt de wandelretraites.”

Kosten
De wandelretraite kost € 2235, exclusief de vlucht.
Een uitgebreid overzicht van de kosten zijn te vinden in onderstaand PDF document.

Informatie en aanmelding
Voor verdere informatie over de wandelretraite kun je contact opnemen met Rob Veldhuizen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 0543-563763