Wandel Retraite Hof


DSCN3733


Wanneer je reist
gaat er een ander zwijgen met je mee.
En als je luistert
hoor je wat je hart
zo graag zou zeggen.


Vier dagen van rust, ruimte en verstilling in de prachtige natuur van de Achterhoek.
Binnen deze retraite is het wandelen een wezenlijk onderdeel als hulp om te ontspannen. Het is zo mooi wandelen in de omgeving van de Hof: de meanderende beekjes, bosschages, weitjes en de stilte. Een stilte die hier nog zo voelbaar is. Balsem voor de ziel.
Er is een wandelretraite in de herfst en in de winter. Net als alle andere retraites op de Hof van Kairos is de stilte een belangrijke leidraad.
 
Wandelretraite Herfst 28 – 31 oktober 2019
Herfst. De dagen worden weer korter. Mist over het land, spinnenwebben, de bladeren gaan kleuren, de oogst wordt binnen gehaald. Een periode in het jaar dat uitnodigt tot inkeer en bezinning.
De retraite wordt begeleidt door Dagmar Burmeister en Rob Veldhuizen.
 
Wandelretraite Winter 6 – 9 januari 2020
Winter. De periode in het jaar die als vanzelf uitnodigt om in te keren, te verstillen en de dingen met rust te laten. De natuur gaat ons hierin voor. Het is stil, kaal, leeg en ruim. Onder de aarde ontwikkelen de zaadjes in hun eigen tempo en op hun eigen manier. Onzichtbaar. Het enige wat wij kunnen ‘doen’ is ruimte geven, ruimte zijn en toevertrouwen… Deze retraite wil daartoe bedding zijn.
De retraite wordt begeleidt door Mitzi Gras en Rob Veldhuizen.

Programma
De dagen zien er als volgt uit.
De retraite begint om 11.00 uur. We maken kennis met elkaar en wandelen in de middag. Aan het einde van de middag is een meditatie/aandachtoefening en in de avond een ontspanningsoefening.
De andere dagen staan we in stilte op. Na een gezamenlijke aandacht- en meditatiebeoefening, ontbijten we in stilte, waarna we ongeveer 3 uur in stilte wandelen door het prachtige coulisselandschap van de achterhoek.
In de middag ben je op jezelf en kun je doen of laten waar je hart naar uitgaat. Rusten, mijmeren in de tuin en/of gebruik maken van het atelier. Dit is een aparte ruimte op het erf, waar je kunt ‘werken’ met creatieve middelen. Het is ook mogelijk een massage te ontvangen als ondersteuning voor de rust en ontspanning. Aan het einde van de middag komen we weer samen voor een meditatie. In de avond is er een uitgebreide ontspanningsoefening.
Van harte welkom.

Data
Deze retraites vinden voornamelijk plaats van maandag t/m donderdag.
Deze retraite vindt plaats op de volgende data:
• 28 – 31 oktober 2019 Dagmar Burmeister en Rob Veldhuizen
• 6 - 9 januari 2020 Mitzi Gras en Rob Veldhuizen.

Begeleiding

De retraites worden begeleid door Mitzi Gras en Dagmar Burmeister. Rob Veldhuizen, mede- grondlegger van de Hof van Kairos, begeleidt de wandelingen.
Mitzi Gras “Ik kom al heel wat jaren met plezier op de Hof om stilteretraites te begeleiden. Het is niet moeilijk om hier te ontspannen en een gevoel van rust, vertrouwen en geborgenheid te ervaren. Ik faciliteer en ondersteun graag het proces wat bij mensen op gang wordt gezet door de stilte".  
Dagmar Burmeister “Zolang ik me herinner hou ik van lopen, buiten in de natuur zijn, alle zintuigen open. Als supervisor, mindfulnesstrainer en retraitebegeleider loop ik figuurlijk met mensen op.
Beide ervaar ik als een bijzonder en vaak waardevol avontuur”.
Rob Veldhuizen “Ik hou erg van wandelen. Dan verstil ik en kom ik thuis in de natuur waar ik mij zo verbonden mee voel. Van huis uit ben ik sociaal geograaf waarna ik werkzaam ben geweest in het onderwijs. Ik ben mede grondlegger van de Hof van Kairos en begeleidt de wandelingen tijdens de retraites”.

Kosten
Voor de wandelretraites betaal je naar draagkracht.
Er zijn verschillende tarieven:
      € 325
      € 425
      € 525
Het laagste tarief is voor hen die over weinig financiële middelen beschikken.
Deze prijzen zijn inclusief verblijf in een mooie verzorgde 1-persoons kamer, programma en lekkere vegetarische maaltijden, waarbij rekening wordt gehouden met eventuele dieetwensen.
Tijdens je verblijf kun je gemasseerd worden. Er worden twee soorten massages aangeboden: een haptonomische massage en een voetreflexmassage.
Voor de massages betaal je apart. Deze kosten bedragen € 65 per massage en worden (gedeeltelijk) vergoed, afhankelijk van de zorgverzekeraar en de aanvullende verzekering.
Aan de retraite kunnen maximaal tien mensen deelnemen.
Wanneer je met het openbaar vervoer komt, wordt je opgehaald van de trein.

Informatie en aanmelding
Wanneer je meer informatie wilt en/of je wilt aanmelden, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Er wordt dan telefonisch contact met je opgenomen door één van de begeleiders.