Vertrouw op de natuur van de geest en ontspan volledig.
Er valt niets meer te leren, te verwerven of te begrijpen.
Laat hetgeen je gegeven is tot bloei komen,
en zich op steeds  grotere diepten ontvouwen.
 
 
Retraite

Vier dagen van aandacht, rust en verstilling waarin je even uit je gewone dagbestaan stapt en ruimte neemt voor jezelf.  

In een bedding van stilte, rust, de natuur en het programma wordt je uitgenodigd om te ervaren hoe het met je is en wat je verlangt in deze tijd van je leven. Niet door aan jezelf te 'werken', maar door jezelf te ontvangen en wezenlijk te ontspannen. In het vertrouwen dat je daarin jezelf hervindt. 

Programma
De retraite heeft een (4-daags) basisprogramma. In de ochtend, namiddag en avond zijn er gezamenlijke momenten van meditatie en aandacht beoefeningen. Daartussen is er eigen ruimte, waarin je deel kunt nemen aan een stille wandeling en gemasseerd kunt worden. 
Stilte is de leidraad. Daarnaast zijn er een aantal momenten van uitwisseling. 
 
Als je het contact met de innerlijke stilte in je verliest, verlies je het contact met jezelf.
Wanneer je het contact met jezelf verliest, verlies je jezelf in de wereld.
Je diepste besef van jezelf, van wie je bent, hangt nauw samen met innerlijke stilte.
 
Eckhart Tolle

Aan een retraite kunnen tien mensen deelnemen.
Je verblijft in een mooi verzorgde, eigen kamer. Daarnaast kun je gebruik maken van de gezamenlijke ruimtes van de Hof van Kairos, waaronder het atelier met de houtkachel en uitzicht over de velden.
Tijdens je massage kun je gemasseerd worden. Er worden twee soorten massages aangeboden: een haptonomische en een voetreflexmassage.
Wanneer je met het openbaar vervoer komt, wordt je opgehaald van de trein. 
Ria Hengeveld begeleidt deze retraites.
 
Ervaringen:
...Ik heb de kracht van stilte ervaren. De rust heeft mij inkeer gebracht waardoor ik dichterbij de 'oorsprong, de Bron' ben gekomen. De essentie van mijn leven kwam helderder in beeld...
...Deze plek met de natuur als inspiratiebron, voelt als een paradijs. De rust en ruimte en de professionele integere begeleiding draagt bij om als vanzelf bij jezelf 'thuis' te  komen...
...Hof van Kairos, de ziel opent en laadt opDe reis gaat verder. (haiku deelnemer)
...Het was of de tijd even stil stond, of er even niets anders was dan deze fijne plek waar ik me over kon geven aan datgene wat écht belangrijk is op dit moment in mijn leven. Ik ging met een licht en helder gemoed weer naar huis....
 
Wanneer         
  • 21 oktober - 24 oktober 2019    wachtlijst
  • 18 november - 21 november 2019
  • 16 december - 19 december 2019
  • 13 januari - 16 januari 2020
Kosten
De kosten zijn naar draagkracht: € 325, € 395 of € 450.
Deze prijzen zijn inclusief verblijf op een 1-persoonskamer, het programma en gezonde, lekkere vegetarische maaltijden. Met eventuele dieetwensen wordt rekening gehouden. 
De massages worden apart betaald. Deze worden (gedeeltelijk) vergoed, afhankelijk van de zorgverzekeraar en de aanvullende verzekering. 
 
Over Ria Hengeveld
Als grondlegger van de Hof van Kairos heeft zij een plek weten te creëren waarin mensen zich verbinden met zichzelf, hun eigen wijsheid en levenskracht. Woorden die haar schetsen zijn: vriendelijk, helder, licht, gewoon, betrokken en zich verbindend met wat er is. En humor niet te vergeten.
Binnen haar werkwijze maakt zij gebruik van de stilte, meditatie, aandacht oefeningen, wandelingen in de natuur en de ontmoeting.
 
Informatie en aanmelding
Wanneer je meer informatie wilt en/of je wilt aanmelden, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ria Hengeveld neemt vervolgens telefonisch contact met je op.