Retraite voor zorgverleners binnen de oncologie
24 - 26 april 2020 
 
 
Werken binnen de oncologie is intens werk. Zelfzorg is daarin essentieel en komt vaak op de laatste plaats. Zowel in het werk als privé is er vaak een vanzelfsprekende gerichtheid op het welzijn van de ander. Daarnaast is er de druk en de hoeveelheid van het werk en het gewone leven wat veel van je vraagt.
Deze retraite zijn dagen van aandacht voor jezelf. 
Met behulp van de omringende natuur, de stilte, meditatie-en aandachtoefeningen, massages, heerlijk en gezond eten, wordt je uitgenodigd om te ontspannen en met aandacht stil te staan bij hoe het met je is en wat je verlangt in deze tijd van leven.
Zorg voor jouw zelf. 
Van harte welkom.

Programma 
Deze 3-daagse retraite volgt het ritme van de andere retraites op de Hof van Kairos. 
Stilte is de leidraad. Daarnaast zijn er momenten van uitwisseling. De retraite begint vrijdag om 11.00 uur en eindigt zondag om 15.30 uur.
Naast gezamenlijke momenten van meditatie en aandacht oefeningen is er eigen ruimte, waarin je deel kunt nemen aan een stille wandeling en gemasseerd kunt worden.
Je verblijft in een mooie verzorgde, eigen kamer. Daarnaast kun je gebruik maken van de gezamenlijke ruimtes van de Hof van Kairos. In het atelier met uitzicht over de velden, kun je bij de houtkachel zitten, en - als je wilt- iets doen met creatieve middelen.
Er is ruimte voor 10 deelnemers.  

Kosten
De kosten zijn naar draagkracht: € 225, € 350 of € 480.
Het hoogste tarief is kostendekkend. Stichting Roparun ondersteunt deze retraite.
Het verblijf is in de kosten opgenomen, inclusief de heerlijke, gezonde en mooie maaltijden.
De massages worden apart betaald. Deze worden (gedeeltelijk) vergoed, afhankelijk van de zorgverzekeraar en de aanvullende verzekering.
 
Begeleiding
Greta Antuma begeleidt deze retraite. Zij is haar loopbaan begonnen als verpleegkundige waarna zij in verschillende managmentfucties binnen de gezondheidszorg werkzaam is geweest. Momenteel werkt zij binnen het UMCG waar zij onder andere mindfulnesstrainingen geeft aan zorgverleners. Greta verzorgt mede de retraites bij kanker op de Hof van Kairos. Haar eigen ervaringen met kanker brachten haar in aanraking met zenmeditatie. Dit heeft een belangrijk wending in haar leven gegeven. Voor haar betekent dit leven met wat zich aandient en dit met moed, zachtheid en vetrouwen tegemoet te treden.
 
Informatie en aanmelding
Wanneer je meer informatie wilt, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Greta Antuma neemt vervolgens telefonisch contact met je op.