De Hof en omgeving


ergens moet het zijn
een soort verwilderde tuin
van oude stilte

de boom voor het huis
zacht wazelt hij zijn verhaal…

het heeft geregend
de tuin dampt goede geuren
aarde die verlangt.

J.C. van Schagen

 

Van oudsher is De Hof van Kairos een boerderij van een klompenmaker, en later van een tuinder. Op de grond rond de boerderij staan vele verschillende soorten planten en bomen die vrucht dragen. De Hof bevindt zich vijf kilometer ten zuidoosten van Winterswijk, in het buurtschap Kotten. Het landschap kenmerkt zich door een grote afwisseling van landgoederen, akkers, weilandjes, bossen, beekjes, houtwallen en boerderijen.
Een lieflijk omhullend landschap wat je de ervaring geeft terug te gaan in de tijd. Een groot deel van dit landschap maakt deel uit van het nationaal landschapspark Winterswijk en is beschermd gebied. Je kunt prachtig wandelen, fietsen, genieten van de uitzichten en het natuurschoon. Daarnaast staat het begrip gastvrijheid hoog in het vaandel in deze regio, merkbaar aan de vriendelijke houding van de mensen. Je kunt hier ervaren dat 'de tijd hebben' nog een levend begrip is.
De Hof ligt aan het Scholtenpad, een prachtige wandelroute rond de buurtschappen van Winterswijk. Vanaf de Hof fiets of wandel je zo weg.